Home
top
« Άρθρα

Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΡΑΖΙΗΛ ΚΑΙ Η ΔΙΑΝΟΙΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Μέσα από διαλέξεις του Ολιβιέ Μανιταρά

Ο Aρχάγγελος Ραζιήλ είναι ο Αρχάγγελος τον κρυμμένων Μυστηρίων του Θεού. Η Σοφία του είναι κρυμμένη μέσα στην καρδιά, η οποία είναι ένας ολόκληρος κόσμος που πηγαίνει πέρα από τη συναισθηματικότητα που γνωρίζουν οι άνθρωποι και της οποίας το επίπεδο συνείδησης εδρεύει μέσα στα γόνατα. Στην εσωτερική παράδοση και επιστήμη των Παιδιών του Φωτός, η καρδιά φέρει τον πρωταρχικό ρόλο επικοινωνίας με το ύψιστο. «Αυτός που έχει την καρδιά του αγνή θα δει τον Θεό». Και είναι έτσι ακριβώς. Μέσα στην καρδιά ζει ένα θεϊκό κύτταρο, το οποίο όταν ενεργοποιηθεί μέσω της μύησης, της μελέτης και της αφοσίωσης, η καρδιά ανοίγει και ο σπόρος του Uεού ανθίζει προς τους ανώτερους κόσμους...

Ορίστε, λοιπόν, κάποια αποσπάσματα απαράμιλλης σοφίας προς διαλογισμό, μέσα από τη διδασκαλία του Αρχαγγέλου Ραζιήλ:

«Ο Θεός των Θεών δεν έχει μορφή. Δεν έχει υπόσταση, υποδοχέα.

Εάν βλέπεις ένα θαύμα, είναι επειδή ένας κόσμος σού το δείχνει. Είναι πάντοτε μια αντανάκλαση αυτού που δεν μπορεί να δειχθεί.

Το φως του ήλιου, η φλόγα, ο αέρας, το νερό ή η γη αποκαλύπτουν αυτό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό. Είναι οι αντιπρόσωποι του Θεού επάνω στη γη, είναι το σώμα Του και η παρουσία Του. Είναι ακόμα και η ίδια η ουσία των 4 προσώπων του Θεού, των 4 Δασκάλων, των 4 Αγγέλων, των 4 Αρχαγγέλων και τελικά των 4 Θεών, ώστε να φτάσεις σε αυτό που δεν περιγράφεται και δεν κατονομάζεται.

Όσο περισσότερο ανυψώνεσαι, τόσο περισσότερο η ύλη γίνεται λεπτοφυής για να μπορεί να συμπεριλάβει αυτό που δεν μπορεί να κατονομαστεί.

Πίσω από κάθε τι το εμφανές, κρύβεται αυτό που είναι κρυφό. Όσο περισσότερο μπαίνεις στο κρυμμένο, τόσο περισσότερο το κρυφό κρύβεται. Υπάρχει πάντοτε ένα και μόνο στοιχείο που είναι ορατό, και δεν είναι ορατό παρά για να απελευθερώσει το κρυφό, που παραμένει αιώνια υπέρτατο, έξοχο και μέσα στο επέκεινα.

Μέσα σε όλα υπάρχει το εμφανές και το μη εμφανές.

Τα μυστήρια της σελήνης έχουν να κάνουν με το να βαδίζεις προς τους λεπτοφυείς κρυμμένους κόσμους {….}

Μέσα στην Εσσαϊκή Σχολή πρέπει να υπάρξει μια εκπαίδευση. Η εκπαίδευση και η διαμόρφωση είναι θεμελιώδη στοιχεία.

Το πρώτο μέρος της ζωής του ανθρώπου πρέπει να κυβερνάται από τη σεληνιακή πλευρά, δηλαδή τη θηλυκή. Η εσωτερική ζωή πρέπει να εκπαιδευτεί μέσα στο λεπτοφυές και στα καλά όργανα, στις καλές συνήθειες, αντιλήψεις, τις καλές συμπεριφορές.

Η συγκέντρωση πρέπει να είναι τέλεια και το σώμα σε αριστοτεχνία, ώστε τελικά να μάθεις να μπαίνεις μέσα στη σιωπή, στη γύμνια, στην απροσωπία και την αγνότητα.

Η θηλυκή μύηση είναι μια κούπα αγνή και παρθένα, παρθένα από τον κόσμο των ανθρώπων, από την ψευδή ταύτιση.

Η γύμνια πρέπει να είναι απόλυτη: δεν πρέπει να είσαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα, αλλά παρθένα ψυχή, όμοια με μια γη που προσδοκά τον σπόρο.

Ο εσωτερικός χώρος πρέπει να είναι οριοθετημένος, προστατευμένος και αγνός.

Το άνοιγμα πρέπει να είναι απόλυτο, ώστε να αποκαλυφθεί το άγνωστο: το ανώτερο αληθινό είναι σου.

Είναι δύσκολο να δοθεί μια διδασκαλία επάνω σε όλο αυτό, διότι η κουλτούρα σας και η εκπαίδευσή σας πηγαίνουν ενάντια στις ιερές αρχές του Θεού. Αυτό που ονομάζετε εσείς εκπαίδευση είναι κυρίως μόλυνση, εκφυλισμός και μιζέρια.

Η αυτονομία του όντος, η εξατομίκευσή του προέρχεται κυρίως από την ικανότητά του να δημιουργεί μέσα του μια κούπα που θα είναι ανοιχτή προς το εκτενές του υψίστου, του ανώτερου, του αγέννητου, του δίχως μορφή.

Είναι από αυτήν τη συνάντηση που γεννιέται η γονιμοποίηση και η ισχύς. Έτσι, η μορφή συναντά το άμορφο, που είναι η ψυχή του, η θεϊκή του προέλευση, το επέκεινα, η σιωπή του, η πηγή του. Από αυτήν τη συνάντηση γεννιέται η ορθή εξατομίκευση, η εσωτερική μορφή, που επιτρέπουν στο άμορφο να εκφραστεί και να εμφανίσει την ενότητα, το μονοπάτι αρμονικής ένωσης και ειρήνευσης των κόσμων {…}».


« Άρθρα

Τα Νέα μας
Eνημερώσεις

Social Media


Facebook YouTube

Μάνταλας Αγγέλων
Άγγελος της Γης Άγγελος του Αέρα

Μάνταλας Ενέργειας
Το άνοιγμα της καρδιάς Βρες την αιτία των ασθενειών

Όταν τρως το φρούτο να φυτεύεις το κουκούτσι, ώστε και άλλες καρδιές μετά από σένα να μπορέσουν να χαρούν το δένδρο που είναι φορτωμένο με καρπούς ωριμασμένους στον ήλιο.

Olivier Manitara


bottom