Home
top
O Κύκλος των ΑρχαγγέλωνΗ πρακτική του Κύκλου των Αρχαγγέλων είναι ένα έργο βαθιά ανθρωπιστικό και οικολογικό, σύμφωνο με το εσσαϊκό όραμα. Δόθηκε στους Εσσαίους από τον πατέρα της Παράδοσης αυτής, τον Ενώχ. Ο Ενώχ υπήρξε ο πρώτος άνθρωπος που μίλησε για τους τέσσερις Αρχάγγελους.

Στην πραγματικότητα, ο Κύκλος των Αρχαγγέλων είναι ο κύκλος του έτους, ο κύκλος των τεσσάρων εποχών που συνδέονται με τα τέσσερα στοιχεία. Ρυθμίζει το έτος σε σχέση με τους κύκλους της Φύσης και τις διάνοιες που την διέπουν. Επίσης, αντιπροσωπεύει την ίδια τη ζωή του ανθρώπου από τη γέννηση έως το θάνατό του. Λαμβάνει υπ' όψιν όλα τα βασίλεια της ζωντανής Φύσης: τα ορυκτά, τα φυτά, τα ζώα, τους ανθρώπους, τους Δασκάλους, τους Αγγέλους, τους Αρχαγγέλους και τους Θεούς. Ο Κύκλος των Αρχαγγέλων εργάζεται για την αναγνώριση όλων αυτών των βασιλείων, διότι το καθένα από αυτά είναι ζωντανό και δεν είναι λιγότερο σημαντικό από το άλλο.

Ο άνθρωπος έχει έναν ρόλο να παίξει, είναι ο δημιουργός και ο ενδιάμεσος μεταξύ όλων αυτών των βασιλείων. Συνδεόμενος με έναν 'Αγγελο και την αρετή του, συνεισφέρει στο άνοιγμα ενός δρόμου προς το Φως, διασώζοντας ένα πολύτιμο αγαθό: τις αρετές.

Τελικά, για τους Εσσαίους, ο Κύκλος των Αρχαγγέλων είναι εξίσου ένα ζωντανό ον που απαρτίζεται από άντρες και γυναίκες, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους για να προσφέρουν ένα σώμα στο Φως, έως ότου αυτό εμφανιστεί τόσο γύρω από αυτούς, όσο και μέσα τους.

Για να ολοκληρωθούν όλα αυτά, ο Κύκλος των Αρχαγγέλων προτείνει προγράμματα ολοκληρωμένης κατάρτισης (formations) για εκείνους που επιθυμούν να πάνε μακρύτερα και να δεσμευθούν σε αυτόν.Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ

Οι Εσσαίοι αποκαλούν τον Αρχάγγελο Μιχαήλ θεϊκή, οικουμενική διάνοια της φωτιάς, πνευματική ουσία της απαρχής του στοιχείου της φωτιάς, είτε φυσική είτε εσωτερική φωτιά, πνευματική, συναισθηματική... Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο Πατέρας της ιερής φωτιάς. Η διάνοιά του εμφανίζεται το φθινόπωρο, από τη φθινοπωρινή ισημερία έως το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ξυπνά τη φλόγα του αληθινού είναι μέσα στον άνθρωπο, το όραμα του θεϊκού κόσμου, την κατανόηση που προστατεύει από το λάθος, τη δύναμη της αντίστασης ενώπιον των επιθέσεων της ζωής. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ απορροφά κάθε αρνητικότητα και εστιάζει πάνω σε αυτό που είναι απαραίτητο. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ φέρνει τον άνθρωπο προς την αριστοτεχνία του εαυτού και την πιο όμορφη εσωτερική πραγμάτωση.

Γνωστός ως το Ον του Φωτός που αντιστρατεύεται το κακό, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο Εκπρόσωπος του Θεού μέσα στον κόσμο.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, «Που είναι σαν το Θεό», ο μέγας Αρχάγγελος της Αγάπης, ο πολεμιστής του Φωτός, ο Αήττητος, Εκείνος που ποδοπατά το δράκο, ο Μέγας Εξαγνιστής των δυνάμεων που δρουν στο σκοτάδι...Ο δράκος είναι η δύναμη που ώθησε τον άνθρωπο να εξατομικευτεί και να σκέφτεται από μόνος του. Αυτή είναι η δύναμη που ο Αρχάγγελος Μιχαήλ κρατά κάτω από το πόδι του· βλέπει σ’αυτήν τον κίνδυνο που θέλει τον άνθρωπο να πιστεύει ότι μπορεί να σκεφτεί μόνος, χωρίς το Θεό. Αυτό είναι ένα κίβδηλο φως.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι αυτός που δείχνει στον άνθρωπο την αληθινή του φύση. Είναι ο φύλακας του θεϊκού, της επιθυμητής από το Θεό εικόνας του ανθρώπου. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ έχει την ικανότητα να απελευθερώσει τον άνθρωπο από την επιρροή των σκοτεινών δυνάμεων. Με το φως που τοποθετεί μέσα σε όποιον τον πλησιάζει, ο Μιχαήλ γεννά τη φωτιά της ουσιαστικής αναρώτησης. Κινητοποιείται από τη βούληση του ανθρώπου να ενεργοποιήσει τον σπόρο της Αγάπης που είναι κρυμμένος βαθιά μέσα του.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ φέρνει τον άνθρωπο προς το μυστήριο και του επιτρέπει να διεισδύσει μέσα στα μυστήρια. Τον ωθεί να είναι ένας ελεύθερος και άξιος άνθρωπος μέσα στο φως, ένας άνθρωπος που σκέφτεται αυτόβουλα, ένας αυθεντικός δημιουργός. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο φύλακας της αφοσίωσης προς τον Θεό. Καλεί τον άνθρωπο να εγκαταλείψει την ψευδαίσθηση, ώστε να εκπληρώσει την αποστολή του στη Γη. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι γεμάτος από την ιερή φλόγα της Θείας αγάπης· αυτός είναι ο λόγος που γιορτάζεται με τη φωτιά.

Το να συμμετάσχεις στη φωτιά, στον εορτασμό του Αρχάγγελου Μιχαήλ, σημαίνει να διακηρύξεις τη θέλησή σου να ριζώσεις στη διάνοια του Μιχαήλ για μια νέα κουλτούρα, ένα νέο πολιτισμό και να αφυπνίσεις τη συνείδησή σου μέσα στο εσωτερικό φως.Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ

Για τους Εσσαίους, Ο Γαβριήλ είναι ο Αρχάγγελος που σχετίζεται με τη θεία αρχή της οικογένειας, της γέννησης, των μυστηρίων της ψυχής και των σχέσεων: είναι ο μεγάλος φύλακας της θείας ιδέας της γέννας και της μητρότητας. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ γιορτάζεται κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου. Τα ιερά κείμενα όλων των θρησκειών ασχολούνται με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ: είναι αυτός που εμφανίστηκε στην Παναγία ή στον προφήτη Μωάμεθ κατά τη γραφή του Κορανίου.

Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είναι ο Πατέρας του ιερού Νερού και του ποταμού της ζωής. Είναι στο ζωντανό νερό στη φύση: στο νερό μιας πηγής, μιας λίμνης, στο νερό που δίνει ζωή και ποτίζει Γη και ανθρώπους, αλλά και στο νερό με μια πιο άυλη πτυχή: ένα λεπτοφυές νερό που τρέχει μεταξύ όντων, μέσω σχέσεων, ανταλλαγών και επικοινωνίας.

Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ προσεγγίζει τον άνθρωπο κατά τη διάρκεια της νύχτας, στη ζωή του ύπνου και διασχίζει τον ποταμό του φεγγαριού για να αποκαλύψει το κρυστάλλινο και αγνό φως που είναι κρυμμένο στην καρδιά των πραγμάτων και των όντων.

Επίσης, είναι αυτός που ενώνει τους αφυπνισμένους ανθρώπους στην καθαρότητα και την αλήθεια. Είναι η ψυχή της κοινότητας του Φωτός, η ένωση των ανθρώπων στην αγάπη και τη σοφία. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είναι ακόμα η ίδια η πρωταρχική ιδέα πίσω από κάθε δημιουργία και πίσω από όλα εκείνα που γονιμοποιούν τον κόσμο και τον μεταμορφώνουν.

Ο Πατέρας του ιερού Νερού είναι ο Αρχάγγελος της απαλότητας, της αγνότητας, της θηλυκότητας και της πειθαρχίας. Φροντίζει για την ψυχή του ανθρώπου που στρέφεται προς τον Θεό και ανοίγει το δρόμο της απελευθέρωσης της ψυχής μέσα από το Εσσαϊκό Βάπτισμα. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είναι αυτός που έχει απαιτήσει από τον άνθρωπο να γίνει μητέρα για τον άλλον.Ο Αρχάγγελος Ραφαήλ

Την άνοιξη, κατά τη διάρκεια της ισημερίας, οι Εσσαίοι γιορτάζουν τον Αρχάγγελο Ραφαήλ, τον Πατέρα του Ιερού αέρα, το πρόσωπο της άνοιξης.

Φύλακας του δεύτερου γράμματος του ονόματος του Θεού, ο Αρχάγγελος Ραφαήλ αντιπροσωπεύει τον κόσμο των Αρχαγγέλων, τον αιώνιο δεσμό που συνδέει τον άνθρωπο με ό, τι υπάρχει. Είναι η αγάπη που συνδέει τους κόσμους, την καρδιά και την πνοή της ζωής μέσα στον άνθρωπο.

Ο Αρχάγγελος Ραφαήλ είναι ο Αρχάγγελος της αθανασίας, του εκτενούς, που επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των κόσμων. Το αιώνιο και το άυλο είναι το βασίλειό του.

Ο Αρχάγγελος Ραφαήλ είναι ο εμπνευστής του κάθε φαρμάκου, ο φορέας του κηρύκειου του Ερμή, ο εκπαιδευτής όλων εκείνων που εξασκούν το διαλογισμό.

Το να συνδεθεί κάποιος με τον Αρχάγγελο Ραφαήλ σημαίνει ότι συνδέεται με τις δυνάμεις της Φύσης που αναγεννιούνται, ότι είναι έτοιμος να υποδεχθεί το καινούριο μέσα του, μέσα στη ζωή του, ότι συμφωνεί να ανθίσει, να υπερβεί τα όριά του μέσα στην πραγμάτωση και την ομορφιά.

Ο Αρχάγγελος Ραφαήλ είναι ο φύλακας των αγνών ατμόσφαιρων και των ιερών αιθέρων. Μπορούμε να προσεγγίσουμε το βασίλειο του Αρχάγγελου Ραφαήλ με την πρακτική του διαλογισμού σε κίνηση, αλλά και με το ιερό τραγούδι και το χορό που προέρχονται από την αρχαία Εσσαϊκή παράδοση για να τιμήσει έναν υψηλότερο κόσμο, όπως έκαναν οι Εστιάδες σε αρχαίους ναούς ή οι ιέρειες της Ίσιδας στην Αίγυπτο.

Ο Αρχάγγελος Ραφαήλ είναι ο φορέας της αιώνιας σοφίας και του λόγου του Θεού μέσα στο λαό των Παιδιών του Φωτός. Έφερε την πράσινη πέτρα, την πέτρα της θεραπείας και της αφύπνισης της θεϊκής μνήμης στην καρδιά της σύγχρονης εσσαϊκής Παράδοσης. Αυτή η πέτρα έχει την ικανότητα να επανενεργοποιεί το θεϊκό, τη θεϊκή μνήμη σε κάθε ον.

Σε επαφή με τη διάνοια του Αρχαγγέλου Ραφαήλ, ο άνθρωπος μπορεί να ανακαλύψει ξανά τις ίδιες του τις εσωτερικές δυνάμεις, τη δημιουργική του ικανότητα και τα κρυφά του ταλέντα.

Ο Αρχάγγελος Ραφαήλ μας δίνει την ευκαιρία για να βρούμε ξανά τον δρόμο της άνθισης και μας δομεί ένα Σώμα Φωτός, ένα αθάνατο σώμα.

Μπορούμε να φτάσουμε την αθανασία, τη συνέχιση της συνείδησης για μελλοντικές ενσαρκώσεις μέσω αυτού του σώματος που δημιουργείται, θέτοντας τον εαυτό μας στην υπηρεσία των θεϊκών κόσμων. Έτσι, μπαίνουμε στο μονοπάτι της ανάστασης.Ο Αρχάγγελος Ουριήλ

Στην παράδοση των Εσσαίων, ο Αρχάγγελος Ουριήλ είναι το βλέμμα, ο λόγος και η ενέργεια του Πατέρα μέσω της Γης. Ο Αρχάγγελος Ουριήλ τιμάται το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του θερινού ηλιοστασίου, όπου αποκαλύπτει τα μυστήρια της γης. Μόνο η γη και η διάνοιά της μπορούν να δώσουν μορφή απτή και ζωή κατάλληλη σε όλα όσα έρχονται από τον ουρανό και τη σκέψη του ανθρώπου.

Ο Αρχάγγελος Ουριήλ είναι η νίκη, η δόξα και η γιορτή του φωτός που θριαμβεύει πάνω στο σκοτάδι. Έδωσε στους Εσσαίους τα μυστικά της οικουμενικής θεραπείας. Ο Αρχάγγελος Ουριήλ ανάβει όλα τα φώτα, καθώς και τη φωτιά της γιορτής, της χαράς και της έκστασης.

Ανοίγει τις πόρτες της ολοκληρωτικής μεταμόρφωσης στον άνθρωπο γιατί είναι αυτός που κοιτά στα βάθη του ανθρώπου και τον απελευθερώνει από κάθε τι που είναι σκοτεινό και αρνητικό. Ο Αρχάγγελος Ουριήλ είναι ο Διδάσκαλος του περάσματος από το θάνατο μέχρι την ανάσταση του φωτός, είναι αυτός που μεταμορφώνει την κάμπια σε πεταλούδα.

Ο Ουριήλ είναι ο Αρχάγγελος της ακριβούς πραγμάτωσης, της εκδήλωσης του φωτός έως το φυσικό επίπεδο, στη Γη, έτσι ώστε η γη της αποσύνθεσης και του θανάτου φωτίζεται και γίνεται η Γη του αιώνιου Φωτός. Ο στόχος του Αρχαγγέλου Ουριήλ είναι να ξυπνήσει το εσωτερικό φως και να θέσει τη θεία δύναμη στον άνθρωπο ώστε να μπορέσει ο τελευταίος να φέρει στον εξωτερικό κόσμο έναν άλλο τρόπο ύπαρξης. Φροντίζει για την υγιή ανάπτυξη όλων των σπόρων που προέρχονται από το Θεό και είναι ο φορέας της νέας γης και του νέου ουρανού που είναι ένα νέο σώμα φωτός και μια νέα συνειδητότητα.

Μόνο όταν αυτό το εσωτερικό φως ανάψει στο κέντρο της συνείδησης και της ευαισθησίας εμφανίζεται η αληθινή γνώση και μπορεί να γίνει κατανοητή η Διδασκαλία ως πνεύμα και αλήθεια. Τότε όλα γίνονται φωτεινά και ξεκάθαρα και η νίκη ανήκει στην σοφία του Θεού.

Διδασκαλία
Eνημερώσεις

Social Media


Facebook YouTube

Μάνταλας Αγγέλων
Άγγελος της Γης Άγγελος του Αέρα

Μάνταλας Ενέργειας
Το άνοιγμα της καρδιάς Βρες την αιτία των ασθενειών

Όταν τρως το φρούτο να φυτεύεις το κουκούτσι, ώστε και άλλες καρδιές μετά από σένα να μπορέσουν να χαρούν το δένδρο που είναι φορτωμένο με καρπούς ωριμασμένους στον ήλιο.

Olivier Manitara


bottom