Home
top
Εσσαϊκή Διδασκαλία

Η μυητική γνώση και παράδοση οφείλουν να διατηρήσουν την υπόσταση τους μέσα στον σύγχρονο κόσμο.

Εσσαϊκή Διδασκαλία Η ανθρώπινη ύπαρξη δεν περιορίζεται μόνο στην ατομική ύπαρξη και στο χρονικό διάστημα των 70 με 80 χρόνων που ο άνθρωπος κατά μέσο όρο ζει επάνω στη γη. Ο άνθρωπος δεν είναι κάτι το μηδαμινό, αλλά ούτε και το ύψιστο, είναι ωστόσο το Ον που φέρει ευθύνη για τους συνανθρώπους του καθώς και τα υπόλοιπα βασίλεια που τον στήριξαν και τον στηρίζουν σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας.

Σήμερα συχνά ακούγεται η άποψη πως "δε με νοιάζει τι θα γίνει στη Γη αφού εγώ δε θα ζω". 'Αρα όταν ο άνθρωπος φύγει από εδώ δε χρειάζεται να ενδιαφερθεί για το αν τα παιδιά του και τα παιδιά των παιδιών του θα έχουν κληρονομήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Κι όμως, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που διατυμπανίζουν με τέτοιο στόμφο την αδιαφορία τους προς τις μελλοντικές γενεές, αυτοί οι ίδιοι δημιουργούν οικογένειες, γεννούν παιδιά στα οποία πασχίζουν να δώσουν το καλύτερο διότι θεωρούν ότι τα παιδιά τους θα είναι η συνέχεια του εαυτού τους μέσα στον χρόνο. Αυτό ωστόσο, την κρίσιμη ώρα δεν τους εμποδίζει από το να γυρίσουν το πρόσωπο στην ιστορική εξέλιξη και το χρέος τους απέναντι στους προγόνους και τους απογόνους. Τα πάντα μέσα στη Φύση διδάσκουν τη συνέχεια. Για παράδειγμα, σκοπός του δέντρου είναι ο καρπός και του καρπού, ο σπόρος που θα γεννήσει το νέο δέντρο. Το δέντρο ποτέ δεν αδιαφορεί για τον καρπό. Κάνει ό,τι πρέπει για να φέρει αυτόν τον καρπό με τη βοήθεια της Μητέρας. Το δέντρο ξέρει ότι η ζωή του δεν τελειώνει σ' αυτό το ένα μεμονωμένο δέντρο, αλλά ότι "διακτινίζεται" σε όλα τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν ύστερα απΆ αυτό.

Σήμερα οι άνθρωποι ζουν αποκομμένοι, θέλουν να βλέπουν τη ζωή σε νεκρές μορφές και την ίδια στιγμή που αστράφτει μπροστά τους ο ουρανός, δε βλέπουν τίποτα. Με παιδιάστικη αφέλεια κραυγάζουν πως όλα είναι αέρας και πως ο άνθρωπος είναι εφήμερος, ενώ κλείνονται στα τσιμεντένια κουτιά τους ξεγελώντας τον εαυτό τους με ψευδαισθήσεις ζωής και -στην καλύτερη περίπτωση- με λίγες φιλοσοφικές ενασχολήσεις, αρκετές να ενισχύσουν την κυνική στάση τους απέναντι στη ζωή, και παρερμηνεύοντας την έλλειψη εσωτερικής φλόγας με σπιτική γαλήνη, στοχαστική διάθεση και πνευματική υπόσταση. Σήμερα οι άνθρωποι βολεύονται στην ιδέα του τίποτα διότι αίρει τις ευθύνες του. Στην πραγματικότητα, ο στοχασμός, η κριτική ικανότητα του ανθρώπου, το πνεύμα του, η εσωτερική γαλήνη και η διαύγειά του δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τον κυνισμό, την ειρωνεία και το ξερό αναμάσημα ιδεών από βιβλία μεγάλων πνευματικών προσώπων της ανθρωπότητας.

Σε καμία περίπτωση η αίσθηση του ταπεινού, της απλότητας και του Καλού δεν σχετίζεται με τη μιζέρια, το συρρίκνωμα, την ιδέα του εφήμερου και του παροδικού μέσα στη ζωή. Είναι πολύ εύκολο για τον άνθρωπο να κρυφτεί πίσω από την ιδέα της δήθεν ταπεινοφροσύνης του, προκειμένου να αναχαιτίσει τις δυνάμεις της ζωής που βρίσκονται σε κίνηση, δικαιολογώντας τη φοβία του με το πρόσχημα του παροδικού της ζωής.

Είτε θέλει να το παραδεχτεί, είτε όχι, ο άνθρωπος είναι ο φυσιολογικός κληρονόμος της ιδιαίτερης γνώσης την οποία κάποτε στήριζε ολοκληρωτικά, ενώ σήμερα τείνει να εγκαταλείψει παντελώς. Η Γνώση αυτή διατηρείται ζωντανή μέσα στις παραδόσεις των Λαών, στις θρησκείες τους, στα ήθη και στα έθιμα. Η Γνώση πηγάζει από τον ζωντανό Ναό της Μητέρας Φύσης και πέρασε στους λαούς των ανθρώπων χάρη στους διαμεσολαβητές οδηγούς της ανθρωπότητας, οι οποίοι αναλάμβαναν να την μεταβιβάσουν σε εκείνους που το επιθυμούν μέσω της άμεσης ζωντανής μεταβίβασης η οποία ονομάζεται Μύηση. Η Μύηση στα ζωντανά μυστήρια της ζωής, καλούσε πάντα τον άνθρωπο στο ξεπέρασμα των περιορισμών του και στην ανύψωση και αυτοεξέλιξη των φυσικών του χαρακτηριστικών με στόχο το καλό της ζωής σε όλους τους τομείς. Ο στόχος της Μύησης ήταν επίσης η ηθική διαπαιδαγώγηση με γνώμονα το ανώτερο Δίκαιο που διέπει την Φύση και το Σύμπαν, καθώς επίσης και το ξεπέρασμα των περιορισμών της μηχανικότητας.

Στη σημερινή ανθρωπότητα, για μια ακόμη φορά, οι άνθρωποι καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις. Η σημερινή οικονομική κρίση, είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα της κρίσης σε όλες τις μαγικές Σφραγίδες που προσπάθησε να υπηρετήσει η ανθρωπότητα: την Σφραγίδα της Εργασίας (Φωτιά-Μιχαήλ), της Οικογένειας (Νερό-Γαβριήλ), της Υγείας (Αέρας-Ραφαήλ). Η τέταρτη Σφραγίδα είναι το Χρήμα (Γη-Ουριήλ). Ο άνθρωπος, αποκόβοντας τις παραπάνω σφραγίδες από την αληθινή φύση τους και χρησιμοποιώντας τες δίχως σεβασμό για την προστασία και μόνο της φυσικής επιβίωσης και άνεσης, απαξίωσε το αληθινό και σφετερίστηκε αυτό που του προσφέρθηκε, χωρίς να αναρωτηθεί τι θα σήμαινε να το προστατέψει.

Παρόλα αυτά τα σφάλματα, ο άνθρωπος πρέπει να μπορεί να επιλέγει. Αφού λοιπόν η ελευθερία επιλογής είναι το μέτρο της φώτισής του, η Μύηση στην Οικουμενική Διδασκαλία του Φωτός στάθηκε πάντα για την ανθρωπότητα το εναλλακτικό μονοπάτι. Υπάρχουν πράγματι δύο ανθρωπότητες. Παρόλο που αυτός ο δυισμός μοιάζει περιοριστικός, είναι πραγματικότητα. Η ανθρωπότηταπου βαδίζει σήμερα το δρόμο προς την τελική λύτρωση και την έλευση του Φωτός, σήμερα προετοιμάζει ήδη και θέτει τα θεμέλια μιας Νέας Εποχής. Κάποιοι νιώθουν το κάλεσμα ήδη από τα παιδικά τους χρόνια κάνοντας τον καθημερινό τους βίο αβάσταχτο εξαιτίας του αισθήματος ότι "αποκλείεται η ζωή να είναι μόνο αυτό, πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο". Όλο και περισσότεροι νέοι -και όχι μόνο- άνθρωποι σήμερα ενσαρκώνονται με ιδιαίτερες αισθήσεις ήδη αφυπνισμένες, με μια βαθιά λατρεία για την Φύση και τη Διδασκαλία της Μητέρας, με μια αφυπνισμένη μνήμη σε σχέση με τους νόμους που διέπουν τον αόρατο κόσμο, καθώς και με την ισχυρή πεποίθηση ότι ναι, υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο, που είναι πιθανό να αποτελεί το λόγο για τον οποίο προετοιμαζόμαστε εδώ στη Γη...

Η Μυητική Σχολή, η Σχολή των Μυστηρίων είναι πάντα ο ζωντανός Οίκος του Θεού. Η Μύηση στο μονοπάτι του Φωτός επιτρέπει την ανάδυση και αποκάλυψη του Θεϊκού στον άνθρωπο, τη Φύση και τον άνθρωπο. Πρόκειται για τη Διδασκαλία της Μητέρας μέσα από το ζωντανό Βασίλειο της Φύσης. Είναι η Αιώνια Πηγή.

Το ποια είναι πραγματικά η Εσσαϊκή Διδασκαλία ή η Οικουμενική Διδασκαλία του Φωτός, και πώς αυτή εκδηλώνεται έρχεται και πάλι σήμερα να το αποκαλύψει η επανεμφάνιση της Σύγχρονης Μυητική Σχολής, του Κύκλου των Αρχαγγέλων και του σύγχρονου εκπρόσωπου της Οικουμενικής Παράδοσης του Φωτός, Ολιβιέ Μανιταρά.

Διδασκαλία
Eνημερώσεις

Social Media


Facebook YouTube

Μάνταλας Αγγέλων
Άγγελος της Γης Άγγελος του Αέρα

Μάνταλας Ενέργειας
Το άνοιγμα της καρδιάς Βρες την αιτία των ασθενειών

Όταν τρως το φρούτο να φυτεύεις το κουκούτσι, ώστε και άλλες καρδιές μετά από σένα να μπορέσουν να χαρούν το δένδρο που είναι φορτωμένο με καρπούς ωριμασμένους στον ήλιο.

Olivier Manitara


bottom